Birçok aydının PKK’yla mücadelede başarısız olunduğunu söylediği yıllarda, bölücü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Sayın Adnan Oktar’ın PKK’nın Türkiye’yi bölmesini engelleyen ilmi faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığını yazdığı kitapta dile getirmiştir.

Öcalan, ‘Oligarşik Cumhuriyet Gerçeği’ adlı kitabında Sayın Adnan Oktar’dan duyduğu rahatsızlığı şu sözleriyle dile getirmiştir:

"Tepede de MİT’in oligarşik yapısının emrindeki din adamları vardır. Hem de filozofça din adamlarıdır bunlar. Osmanlı sultanlarına da tarih boyunca yol gösteren din adamları değil miydi?

 

Şimdi de rejimin saldırılarına yol gösterecek din adamları vardır. Mesela o Adnan Hocalar nasıl ortaya çıkarıldı?" (Abdullah Öcalan, Oligarşik Cumhuriyet Gerçeği, Şubat 2001, İstanbul, s. 25)

Abdullah Öcalan’ın yaptığı bu açıklama, Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarının gerçekleştirdikleri ilmi ve kültürel faaliyetlerin PKK terör örgütünün her yönden önünü kestiğinin dile getirilmesidir.

Öcalan, Sayın Adnan Oktar’ın anti komünist, anti materyalist ve anti terör mücadelesinin devlete ve hükümete yol gösteren etki gücünden müthiş rahatsız olmuştur.

PKK elebaşı Öcalan aslında özetle şunu söylemektedir: “Adnan Oktar’ın fikri faaliyetleri varken PKK’nın Leninist-Stalinist ideolojiyi yayarak bir komünist ayaklanma yapma ihtimali kalmamıştır.”



Daha yeni Daha eski