15.08.2019 TARİHİNDE SHOW TV ANA HABER BÜLTENİNDE SAYIN ADNAN OKTAR VE ARKADAŞIMIZ SERVER GÖRKEM ERDOĞAN’I HEDEF ALAN GERÇEK DIŞI HABERE KARŞI CEVABIMIZDIR

BASINA VE KAMUOYUNA;

15 Temmuz 2018 Tarihinde SHOW TV HABER BÜLTENİNDE “İSTİHBARATÇI GENERALİN KIZINI BİLE KANDIRMIŞ” başlığı ile yayınlanan, hakaret ve iftira niteliğindeki haber ile Sayın Adnan Oktar ve arkadaşımız Server Görkem Erdoğan’a karşı kötü ithamlarda bulunulmuş, gazetecilik ilkeleri, Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımızın kişilik hakları ve hukuk fütursuzca çiğnenmiştir. Gerçekdışı bir habercilik anlayışıyla kamuoyunu aldatmaya yönelik bir algı operasyonu yapılmıştır.

Şöyle ki;

1-İlgili haberde; arkadaşımız Görkem ERDOĞAN’ın ailesinden uzaklaştığı, bağlarını kopartarak yıllardır ailesi ile görüşmediği ve ailesinin kendisini görebileceği tek yerin Sayın Adnan Oktar’ın Televizyon kanalı olduğu ifade edilmiştir. Ancak bu açıklama hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır. Haber içeriğinde arkadaşımız Görkem Erdoğan’a ait “örgütten sonra/ örgütten önce” minvalinde fotoğraflar paylaşılmıştır. Bu fotoğraflardan “örgütten önce” başlığı ile servis edilen fotoğraf, Server Görkem Erdoğan’ın annesi ile birlikte çekildiği ve akabinde sosyal medya hesabına yüklenen fotoğrafıdır.

Haberin en trajik kısmı ise haberin kendi içinde çelişmesi ve kendisini abartılı bir biçimde yalanlamasıdır. Haber içeriğinde önceki fotoğrafı diye arkadaşımız Görkem Erdoğan’a ait olan fotoğraf 10 Temmuz 2018 tarihine ait olup sonraki hali diye gösterdiği fotoğraf 30 Kasım 2015 tarihine aittir.



 

Server Görkem Erdoğan’a ait önceki hali olarak gösterilen 10 Temmuz 2018 tarihli fotoğrafı



Server Görkem Erdoğan’a ait sonraki hali olarak gösterilen 30 Kasım 2015 tarihli fotoğrafı



Bununla birlikte Görkem Erdoğan’ın annesiyle olan ve, yıllar önce çekilmiş gibi lanse edilen fotoğrafı, operasyondan 1 gün önce 10 Temmuz 2018 tarihinde çekilmiş ve sosyal medya hesabına yüklenmiştir.

Önemle vurgulamamız gerekir ki; arkadaşımız Görkem Erdoğan’ın ailesi ile görüşmesine hiç kimse engel olmamış, kendisi de aile bağlarını koparmamış ve görüşmeye devam etmiştir. Söz konusu fotoğraflar sosyal medya hesabında yüklenildiği tarih ile birlikte hala mevcuttur, herkese açıktır ve dolayısıyla kontrol edilebilir durumdadır.

Server Görkem ERDOĞAN’ın Annesi İle Birlikte Fotoğraflarının Bulunduğu operasyondan 1 gün önce çekilmiş 10 Temmuz 2018 Tarihli Sosyal medya Hesabına Ait Linkler ve Fotoğraflar:

 https://www.instagram.com/p/BlEBuLIApdj/

https://www.instagram.com/p/BlD3v2XgLuo/

2- Yine mezkûr haberde; Sayın Adnan OKTAR’ın güya bir ceza yöntemi olarak arkadaşımız Server Görkem ERDOĞAN’ın saçlarını kazıttığı ifade edilmiştir. Bu haber içeriği gerçeği yansıtmamaktadır. Show TV Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımız hakkında yanlış söylemlere itibar ederek, yanlı, taraflı ve gerçekdışı bir habercilik anlayışını benimsemektedir. Arkadaşımız Server Görkem Erdoğan saç stilini defalarca değiştirmiştir. Saç stili ve giyim tarzıyla birçok kez de yazılı basında haber sitelerine konu olmuştur.

İlgili Haberin Link: https://www.posta.com.tr/en-marjinal-kedicik-haber-fotograf-267138

 “Saçlarını kazıttı” diye lanse edilen saç modeli Amber ROSE gibi dünyaca ünlü sanatçılar tarafından hala kullanılan “kısa” bir saç modelidir. Arkadaşımız Server Görkem Erdoğan kendi istek ve rızasıyla saçlarını kısa kestirmiş, arkadaşları da o dönem haberde yer alan modeli kendisine çok yakıştırmıştır. Nitekim söz konusu videoda beğenilerini, hayranlıklarını açıkça dile getirmektedirler.

https://www.youtube.com/watch?v=kbsmSS3OgSU

Sayın Adnan Oktar her zaman hanımların bakımlı olmasını, takdirle karşılamış, hanımların huzuruna, mutluluğuna her zaman titizlik göstermiş bir kimsedir. Nitekim Server Görkem Erdoğan gibi hanım arkadaşlarımız da Sayın Adnan Oktar’a karşı çok yüksek bir sevgi ve saygı duymaktadırlar. Sayın Adnan Oktar’ın güzel ahlakı, nezaketi, ince düşünceli olması, insanlara her zaman değer, insanları veren takdir eden centilmen kişiliği karşısında kendilerini her zaman çok güvende ve huzurlu hissetmişlerdir. Sayın Adnan Oktar ile aynı toplulukta bulunmaktan onur ve mutluluk duymuşlardır.

Son derece seçkin, kalitenin, sevginin, saygının, birbirinden güzel çeşitliliklerin bulunduğu ortamı ve bununla birlikte hanımlara görülmemiş üstün değerin verildiği ortamın varlığını bu denli olumsuz yansıtmak makul bir habercilik anlayışı değildir. En önemlisi bir hanım arkadaşımızın saçında yapmış olduğu güzel ve iddialı bir değişikliği “bir ceza yöntemi olarak Adnan OKTAR tarafından kazıtıldı” ifadesiyle halka duyuran Show haberin bu iyi niyetten tamamen uzak, sevgisiz, çarpıtmalara dayalı, , hasetli bir bakış açısıyla sürdürdüğü habercilik anlayışını sonlandırması gerekmektedir.

Habere konu olan “kısa saç modeli”, geçmiş dönemde yazılı, görsel ve sosyal medyada da içeriklere “AMBER ROSE’a RAKİP OLDU” başlıklarıyla konu olmuştur. Kamuoyunda da bilindiği üzere Amber Rose dünya genelinde güzelliği ile ünlü bir hanımdır. Arkadaşımızın çeşitli haber, magazin sitelerinde onunla rakip olarak gösterilmesi olumlu bir bakış açısıdır. Dolayısıyla görenlerin dahi takdir ettiği, beğenisini kazandığı bir tarzın cezalandırma yöntemi olmadığı, arkadaşımızın bilerek ve kendi rızasıyla seçtiği ve kendine yakıştırdığı bir model olduğunun göstermektedir.

İçeriklerin bulunduğu linkler :

https://www.youtube.com/watch?v=kbsmSS3OgSU

http://v.medyafaresi.com/video/kedicik-gorkem-amber-rosea-rakip-oldu/744864

https://magazinbloger.blogspot.com/2015/01/kedicik-gorkem-amber-rosea-rakip-oldu.html

Dolayısıyla; Hukuk, basın ahlakı ve vicdanın olmadığı, gazetecilik mesleği ile hiçbir şekilde bağdaşmayan, haber değeri dahi olmayan bu çirkin, asılsız, hatta ve hatta gülünç bulduğumuz iddianın haberleştirilerek kamuoyuna servis edilmesi hiçbir surette kabul edilebilir değildir.

3- Haber içeriğinde, arkadaşımız Server Görkem ERDOĞAN’ın pişmanlık duyduğu, etkin pişmanlıktan faydalanmak istediği ancak Adnan OKTAR’ın avukatları vasıtasıyla etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasına engel olunduğu bilgisi servis edilerek, Sayın Adnan Oktar’ın avukatları hiçbir delil olmadan töhmet altında bırakılmıştır. Bu bilgi de haber içeriğindeki diğer bilgiler gibi asılsızdır, gerçeği yansıtmamaktadır, ispata muhtaçtır.

Zira; Soruşturma aşamasında Server Görkem ERDOĞAN’a 5237 sayılı T.C.K.'nın 221. Maddesi'nde belirtilen ''Etkin Pişmanlık'' hükümlerinden yararlanmak istiyor musunuz? sorusu yöneltilmiş olup, kendi hür iradesiyle cevaben; Pişman olacak bir durum ve herhangi bir örgüte üye olmadığım için yararlanmak istemiyorum” demiştir.  Bu ifade İstanbul Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 18/07/2018 tarihli İfade tutanağında da imza altına alınmıştır.

4- Sayın Adnan OKTAR ve Server Görkem ERDOĞAN hakkında yapılan, duyurumuza konu Show TV Haber bülteninin servis ettiği haberin neredeyse tamamının objektif ve tarafsız habercilik ürünü olmadığı görülmektedir.  “Mehdilik Yalanıyla Gençleri Tuzağına Düşürdü” “Sahte Mehdi Bunu da Yaptı”, “Suç Örgütü” vb. ifadelerle TBAV camiası doğrudan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan suçlamalarla karşı karşıya bırakılmıştır. Önemle vurgulamamız gerekiyor ki; Yargılaması devam eden arkadaşlarımız hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Dolayısıyla habercilik namına yürütülen ancak basın ahlak ve etiği ile hiçbir surette bağdaşmayan bu faaliyetler Evrensel hukuk değeri olan ve ülkemizde de Anayasal Güvence Altına Alınan “Masumiyet Karinesi”ni ve dolayısıyla “Adli Yargılanma Hakkı”nı ihlal etmektedir.

Şüphe yoktur ki; TBAV camiasını yıpratmaya yönelik mezkûr, asılsız, haksız, gerçek dışı itham ve iddialar tamamen kasıtlı ve su-i maksatlıdır.

Sonuç olarak; Gerçek dışı bilgilerin, SHOW TV Haber Bülteni vasıtasıyla kamuoyuna servis edilmesi tamamen hukuka, 5187 sayılı Basın Kanunu’na, basın meslek ve ilkelerine aykırıdır.  Zira Adalet ve objektifliğe saygılı olma, kişi ya da kuruluşları aşağılayıcı yalan haber yapma veya iftira niteliği taşıyan yayın yapmama, özel amaçlara hizmet eden ve haksız rekabete yol açan yayın yasağı ilkelerine uygun değildir.

Sonuç olarak söz konusu haberdeki doğruları, gerçekleri delilleriyle kamuoyuna sunar, TBAV camiası hakkında yapılan tüm bu yanlı ve gerçekdışı haberlerin hiçbir doğruluğu olmadığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Teknik ve Bilim Araştırma Vakfı

Daha yeni Daha eski