Özkan Mamati’nin yönlendirdiği Uğur Şahin’in H. H.’ye gönderildiğini göstermiş olduğumuz mesaj, operasyon öncesinde ve sonrasında korkutarak ve tehdit ederek iftiracı yapılan tüm müştekilere yönelik psikolojik baskının en açık örneğidir.



İletişime geçtikleri kişinin iyiliğini istiyor görünümünde güven sağlamaya çalışılmakta, kişi ailesine, arkadaş çevresine rezil olması ve daha da kötüsü polis tarafından tutuklanması ve ömür boyu hapis cezası tehdidiyle bu talebi kabul etmeye mecbur bırakılmaktadır.

Mesajda kastedilen “önlem alma” ve “kişinin deşifre olmasını engelleme” çalışmaları, polise yalan ifade vermeye mecbur etmek ve bu ifadeyi verdiği takdirde adının gizli tutulacağı, ailesinin dahi olup biteni öğrenmeyeceği vaadidir. Bunu yapmazsa polis tarafından gözaltına alınacak, basın yoluyla da dünyaya rezil edilecektir.

İsimlerinin gizli tutulacağı yalanıyla kandırılarak zorla ifade verdirilen bazı müştekiler, isimlerinin yine de basında kullanıldığını gördüklerinde canhıraş bir şekilde CİMER’e başvurmuşlar ve bu yöntemle kandırıldıklarını yazmışlardır. 



Daha yeni Daha eski