Dava kapsamında, 326730 sicil numaralı polis memurunun aldığı ifadelerde hayatın olağan akışına aykırı durumlar gözlemlenmektedir.

Hukuken bir kişinin ifadesi tamamen kendi hür iradesiyle, içinden geldiği gibi, olayı bildiği gibi, kendi cümleleriyle oluşan bir anlatım şeklinde olmalıdır. Ancak 326730 tarafından alınan aşağıda örneklerini vereceğimiz ifadelerde, her ne hikmetse farklı farklı tarihlerde ifade veren farklı kişiler, noktasına virgülüne kadar aynı cümleleri söylemiş gibi görünmektedir !



Aşağıdaki ifadelerde dikkat çekici olan bir başka konu ise, doğrudan kopyala-yapıştır yapmayıp, her müştekiye aynı cümle küçük farklılıklarla, kendi anlatımıyla söyletilmiştir.







Müşteki ve etkin pişmanlar 326730 sicil numaralı polis memuruna tamamen aynı cümle kalıplarıyla, eskiden güya yalancı şahitlik yaptıklarını ancak bunu unuttuklarını, sonra hep aynı tarihte hatırladıklarını söylemişlerdir.

Ceylan Özgül, tüm müştekiler arasında en çok ifade vermeye giden kişidir. 22.01.2018’den itibaren toplamda 11 kere ifade vermiştir. 11 Temmuz’daki polis operasyonundan itibaren onlarca kere canlı yayınlarda televizyon ve radyo programlarına katılmış, güya Adnan Oktar’ın ve arkadaşlarının yanında yaşadığı yılları defalarca sözde suçlar varmış gibi anlatmıştır. Tüm bu ifadelerinde “yalancı şahitlik” diye bir konudan bir cümle bile BAHSETMEMİŞTİR.

Ancak her nasılsa o bile güya örgüt zorlamasıyla istemeye istemeye YALANCI ŞAHİTLİK YAPMASI GİBİ BÜYÜK BİR OLAYI “UNUTMUŞ”, sonra bir kısım başka müştekiler ve etkin pişmanlarla beraber hep birlikte aynı günde “HATIRLAYIP” 19.12.2018’de bu konu ile alakalı ek ifade vermiştir. Serpil Ekşioğlu ve Ümit Kuruca da aynı kelimelerle “UNUTUP” sonra aniden 19.12.2018 tarihinde “HATIRLAMIŞLARDIR.”

Tüm bu kişilerin “zihnini açıp unuttuklarını hatırlamalarını sağlayan” kimdir? 326730 sicil numaralı polis memuru mudur? Araştırılması gerekmektedir. 



Daha yeni Daha eski